"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes. "

"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes." Jacques-Henri B. De Saint-Pierre

20 de novembre 2020

EXPLORA ELS SONS DE LA NATURALESA


Un grup de gravadors professionals de la naturalesa de tot el món ha col·laborat per a desenvolupar Nature Soundmap, una forma divertida i interactiva d'explorar els sons naturals del nostre planeta. Combinant gravacions de camp d'alta qualitat amb les últimes imatges de satèl·lit, el projecte reuneix alguns dels sons més bells, interessants i inspiradors de la naturalesa.


Submergeix-te en un vibrant cor d'insectes en la selva tropical de Borneo, o puja a l'Himàlaia i relaxa't amb les melodies dels cants dels ocells en una prada alpina. Utilitza el mapa de sons de la naturalesa per a descobrir els meravellosos paisatges sonors i els sons de la vida salvatge del nostre planeta.
ESCOLTA EL MÓN COM MAI ABANS L'HAVIES FET
   

05 de novembre 2020

BENEFICIS DE LA PLUJA PER AL CAMP

Aquesta setmana ha estat passada per aigua... I és que, encara que enguany no ho notem molt, la tardor és època de pluges.

La pluja és un fenomen natural sense el qual el cicle de l'aigua s'interrompria, no creixeria la vegetació i la cadena alimentària no podria iniciar-se però…“mai plou a gust de tots”. I mai més ben dit perquè, encara que la pluja és indispensable per al camp, també és cert que, si cau en excés, pot arribar a inundar els cultius.

No obstant això, unes precipitacions en la seua justa mesura són de vital importància en l'agricultura, i per a les plantes, els fruiters i el camp la pluja presenta diversos beneficis..

Les precipitacions creen un ambient d'humitat òptim per als cultius i, a més, reguen tota l'extensió de terreny cultivat afavorint el desenvolupament continu. A més, afavoreixen la dissolució dels nutrients pel que els camps es cultivaran amb major fortalesa.