"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes. "

"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes." Jacques-Henri B. De Saint-Pierre

26 de gener 2021

DIA DE LA EDUCACIÓ AMBIENTAL

Hui, 26 de gener, se celebra El Dia Mundial de l'Educació Ambiental, una jornada l'objectiu de la qual és promoure i conscienciar sobre la importància que té cuidar i protegir els espais que ens envolten…

Això significa aprendre el fet que els recursos com l'aigua, són escassos, i cal cuidar-los per a evitar el seu malbaratament. També resulta fonamental en aqueixa cura de la Naturalesa, aprendre a reciclar, que no és una altra cosa que aprofitar al màxim de residus  que generem.
 

Aquesta data va tindre el seu origen a partir de la Declaració de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient celebrada a Estocolm, Suècia, al juny de 1972, en la qual es va debatre la importància de cuidar el medi ambient  i  es va exposar la necessitat d'uns principis comuns que oferiren a la societat una inspiració i guia per a preservar i millorar el nostre entorn.

Què pots fer tu per a construir un món més habitable? 

07 de gener 2021

D'EXCURSIÓ A LA TERRA DELS GEGANTS... FELIÇ ANY!

 Imagina per un moment, una estreta senda en el cor d'un grandiós bosc. En la distància pots escoltar el cant dels ocells mentre la llum del sol travessa les gruixudes branques de pi i avet. Finalment, t'adones que el món al teu voltant es fa més gran a mesura que els alts pilars de sequoia comencen a envoltar-te per tots costats. Ja no veus cases ni cap altra edificació feta per l'home, perquè ara estàs en la terra dels gegants; ara estàs en Sequoia.

Explora aquest captivador vídeo i digues el que veus i escoltes...

Situats a l'estat de Califòrnia i amb una extensió de 3.500 km², els Parcs Nacionals de Sequoia-Kings Canyon són els segons parcs nacionals més antics dels Estats Units (el primer és Yellowstone), i els primers parcs establits amb el propòsit de protegir un organisme viu, que és el Sequoiadendron Giganteum, més comunament conegut com l'arbre de sequoia gegant.

Les sequoies són coníferes impressionants, no sols per la seua grandària sinó també per la seua esperança de vida. De fet, poden viure més de 3000 anys i aconseguir altures de fins a 115 metres. Desenvolupen un tronc recte, com si d'un pilar es tractara, el qual es va engrossint a mesura que va passant el temps, fins al punt que pot arribar a mesurar al voltant de 8 metres en la seua base.

I amb elles, el dramàtic paisatge que les envolta és testimoniatge de la grandària, la bellesa i la diversitat de la naturalesa: enormes muntanyes, escarpats pujols, profunds canons, vastes cavernes i els arbres més grans del món.
     T'agrada la meua casa? És molt gran, tant que hi ha llocs on rarament neva i uns altres on la neu mai es fon... Però atents, no cal vindre als parcs nacionals dels Estats Units per a veure un bosc de sequoies. A Cantàbria també teniu un i us ho ensenyaré ara! 


- Ybarra, Jacob A (2018) Sequoia National Park: The Land of Giants 
http://digmagonline.squarespace.com/blog/category/sequoia-national-park-the-land-of-giants 
- Sánchez, Mónica: Todo sobre la secuoya
https://www.jardineriaon.com/secuoya.html
- Wikipedia: Sequoia and Kings Canyon National Parks
https://en.wikipedia.org/wiki/Sequoia_and_Kings_Canyon_National_Parks#cite_note-4