"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes. "

"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes." Jacques-Henri B. De Saint-Pierre

21 de març 2021

DIA INTERNACIONAL DELS BOSCOS

El 21 de març no marca únicament l'arribada de la primavera en l'hemisferi nord (i de la tardor en l'hemisferi sud). Hui també se celebra a tot el món el Dia Internacional dels Boscos, un esdeveniment ideat per l'ONU (Organització de les Nacions Unides) per a posar en relleu la importància de les àrees forestals del planeta.


Els arbres i els boscos urbans són necessaris per a la societat i fan de les nostres ciutats llocs més verds, saludables i feliços. Mira en aquest instructiu vídeo per què és tan necessària la seua protecció.


I per a conèixer més sobre els boscos... t'imagines poder viatjar a qualsevol bosc del món per a escoltar els seus sons? Perquè ara sí que és possible i és gràcies al projecte 'Sounds of the Forest'. Aquest mapa interactiu et permet escoltar els sons dels boscos del planeta. El projecte és tan senzill com sorprenent, i resulta curiós comprovar el diferent que sona cada bosc incloent el so del clima, els cants dels ocells locals, etc. 


Recorre boscos de tot el món amb aquest meravellós mapa sonor! I recorda que la seua conservació influeix positivament en la vida de tots els habitants de la Terra!

  • Si vols saber més, en HISTÒRIES i ACTIVITATS pots continuar aprenent sobre els arbres i el bosc, un dels llocs més bells i màgics de la Terra (accedeix des d'ací o a dalt en el menú).



- Día Internacional de los Bosques
https://www.sostenibilidad.com/medio-ambiente/dia-internacional-de-los-bosques/
- Dia Internacional dels Boscos
https://fundaciosigea.org/dia-internacional-dels-boscos/
- Sounds of the Forest - Sound Map
https://timberfestival.org.uk/soundsoftheforest-soundmap/