"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes. "

"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes." Jacques-Henri B. De Saint-Pierre

01 de setembre 2021

UN NOU CURS AMB NATURA INTEGRAL

Amb molta il·lusió vos donem la benvinguda a aquest nou curs escolar! A una nova oportunitat per a construir, per a renovar, per a jugar, per a aprendre, per a créixer...

Pensem en el nou any com una pàgina en blanc. I volem que escriure en ella siga una experiència col·lectiva que ens convoca a tota la nostra comunitat educativa a formar part d'ella, a ser protagonistes.

Amprant les paraules del naturalista navarrés Juan Goñi, el nostre objectiu és sembrar una emoció en cada cor perquè algun dia cresca un frondós bosc d'amor cap a la Naturalesa. Aquesta és la manera de restituir a la Terra tanta generositat, tanta hospitalitat. I de pas, ser feliç. 

           


Ací teniu una recopilació del treball que es va fer al llarg del curs passat. És una xicoteta mostra de tot el que vau experimentar, descobrint així el meravellós món de la natura, aprenent del nostre entorn i estimulant la vostra imaginació i creativitat.


I, per a començar aquest nou curs amb un inspirador propòsit, us proposem que vegeu l'animació Wings, un tendre curtmetratge sobre els somnis, l'amistat i el fet de no rendir-se mai. És bell i encantador i ens ensenya a no rendir-nos, a fer sempre el correcte i a ser sempre amables, entre altres coses.

Ajudant-nos els uns als altres, podem arribar a les altures.

Aquest missatge és el mateix que David Attenborough, el famós naturalista britànic, va enviar en el començament de l'any. Amb noranta-quatre anys complits, la mítica figura de BBC porta dècades creant i sent la veu en off de desenes de documentals que relaten la vida natural del planeta Terra.

- subtítols eni, per a canviar l'idioma, configuració(en la barra inferior de la pantalla) -

Aquest pot ser un any de canvi positiu, per a nosaltres i per a les meravelloses criatures amb les quals compartim el planeta”, va destacar el naturalista, que va demanar fer del 2021 “un feliç any nou per a tots els habitants del nostre planeta perfecte”. 

El reconegut locutor va anunciar en el 2018 el llançament d'una campanya de les Nacions Unides per a combatre el canvi climàtic, i que forma part de l'Agenda de Desenvolupament Sostenible. És en aquesta agenda on s'engloben diverses accions a escala mundial per a aconseguir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible la fi del qual és millorar la qualitat de vida de totes les persones en el món. I, des de Natura Integral, a partir de gener, començarem a treballar-los oferint-vos materials i reptes perquè us convertiu en protagonistes del canvi a un planeta millor

Però abans d'això, us proposarem altres activitats molt interessants. En octubre us oferirem fantàstiques rutes de senderisme i consells per a eixir d'excursió. En novembre viatjarem a la Lluna, coneixerem moltes dades interessants sobre ella i la influència que aquesta exerceix en la Terra. I en desembre aprendrem sobre els drets dels animals i com podem cuidar-los. 

A més, continuarem sembrant a l'hort i als jardins de l'escola, rebent la visita de simpàtics animalets, tenint divertits tallers (fer sabó, colònia de llima i ambientador natural) i experiments (crear una font, germinar maduixes i construir una llum de lava), refranys (l'oratge) i endevinalles (fruites i animals), la revista ambiental (en anglés) i molts més recursos amb els quals gaudir aprenent.

Preparats per a l'aventura?