"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes. "

"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes." Jacques-Henri B. De Saint-Pierre

01 d’abril 2022

ACTUA ARA! CLUB DE LECTURA DELS ODS


El Club de lectura dels ODS ajuda als xiquets i les xiquetes a familiaritzar-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Us encoratgem al fet que llegiu aquests llibres i esperem que us inspiren a prendre mesures i ens ajude a fer d'aquest món un lloc millor per a tots.





El Club de Lectura dels ODS pretén utilitzar els llibres com una eina per a encoratjar als xiquets de 6 a 12 anys a interactuar amb els principis dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), a través d'una llista de llibres relacionats amb els 17 objectius. Des d'ací, podeu accedir a l'arxiu dels llibres (són llistes de recomanacions per a cada objectiu).


A més, en la nova secció del blog PLANETA ODS teniu al vostre abast lectures editades per organismes com la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura), 
la Fundació Fabre, i també altres llibres que pertanyen al banc de recursos de la iniciativa La Lliçó Més Gran del Món, on es promou l'ús dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en l'aprenentatge perquè els xiquets puguen contribuir a un futur millor per a tots. Des de la ciutadania i la justícia fins al canvi climàtic i el medi ambient.



Inspireu-vos per a marcar la diferència!



Quines altres accions podeu prendre per a promoure els ODS? Ací teniu algunes iniciatives que podeu prendre més enllà de llegir els llibres.

A. Crear un pòster amb una foto o un dibuix i dades interessants sobre els vostres personatges favorits del llibre.

B. Dissenyar una cerca del tresor de lectura usant dibuixos i imatges en lloc de preguntes i buscar les coses que s'esmenten en el llibre.

C. Escriure una carta als representants del govern local, dir-los el que vau aprendre en el llibre i pregunteu-los quina acció (o accions) estan prenent per a aconseguir una meta específica dels objectius.

D. Organitzar un debat i parlar sobre un llibre de la llista de lectures.

E. Córrer la veu, recomanar lectures i compartir amb els altres tot el que esteu aprenent.




“Actua Ara” és la campanya de Nacions Unides destinada a l'acció individual enfront del canvi climàtic i a la sostenibilitat. Cadascun de nosaltres pot contribuir a reduir el canvi climàtic i a cuidar del nostre planeta. Mitjançant el canvi dels nostres hàbits i la presa de decisions que comporten menys efectes perjudicials per al medi ambient, tenim la capacitat d'enfrontar-nos al canvi climàtic i construir un món més sostenible. El moment del canvi és ara.