"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes. "

"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes." Jacques-Henri B. De Saint-Pierre

12 de setembre 2022

ACTUA ARA! ODS 1 FI DE LA POBRESA

La pobresa és no tindre una cosa necessària per a viure com a menjar, atenció mèdica o una casa amb el necessari. També és no tindre altres drets per falta de diners o treball.

Quins problemes hi ha de pobresa?

En el món 800 milions de persones viuen amb menys de 2 euros al dia.

Les dones són més pobres que els homes perquè tenen menys oportunitats, per exemple, de treballar o de tindre diners.

A Espanya la meitat de la població té dificultats per a pagar les seues factures.



Quines metes té aquest objectiu?
  • Aconseguir que hi haja menys persones pobres en el món i que ningú visca amb menys de 2 euros al dia.
  • Aconseguir que totes les persones tinguen:
        - El necessari per a viure com a casa, llum o aigua.
        - Oportunitats per a millorar les seues vides amb treball, educació o diners.
        - Ajudes del Govern com a diners, suport a casa o formació per al treball.
  • Aconseguir que totes les persones participen com a membres en la societat i gaudisquen dels seus drets.
  • Millorar l'ajuda a les persones més vulnerables perquè estiguen protegides, es recuperen de problemes econòmics o del canvi climàtic.
Canvi climàtic:
Canvis en el vent, la temperatura, les pluges i altres elements del clima. Ocorren més ràpid per la nostra contaminació.



Què pots fer tu? 

A l'escola aportem el nostre granet d'arena col·laborant amb l'ONG Save The Children, cap a la qual destinem totes les aportacions recaptades en l'hort escolar. 



Però encara podem fer més. Aquest curs, la vostra missió és superar els reptes que se us plantegen mitjançant la col·laboració i cooperació entre tots i totes. El futur del nostre planeta és a les vostres mans! 

Sereu capaços d'aconseguir complir tots els objectius? Segur que sí. Per a això, cadascun de vosaltres tindreu un important paper en aquests PROJECTES SOLIDARIS per a fomentar la iniciativa en la lluita contra la pobresa: PROPUESTAS DIDÁCTICAS PARA TRABAJAR EL ODS 1.

Aquestes activitats formen part de la iniciativa #Ideas2030 de la 
fundació FABRE, que fa costat a grups d'estudiants que desenvolupen projectes centrats en els ODS, per a promoure l'assoliment de l'Agenda 2030.

Què significa l'acrònim #iDeas2030?

• Innovació: promoure que els xiquets, xiquetes i joves desenvolupen les seues habilitats creatives dissenyant els seus propis projectes.
• Desenvolupament: cada projecte es desenvolupa en l'àmbit local, amb una mirada global, està centrat en un Objectiu de Desenvolupament Sostenible i cerca el desenvolupament de la seua comunitat, del seu barri o escola.
• Apoderament (Empoderamiento): l'alumnat i professorat s'empoderen en l'àmbit personal i educatiu i senten que són capaços d'idear, executar idees i inspirar a altres grups.
• Aprenentatge Significatiu: l'alumnat participa activament en el seu propi procés d'aprenentatge.


Per a més informació, podeu consultar:
 
www.ideas2030.fundacionfabre.org.

A més, en EL TALLER DEL PRIMER TRIMESTRE coneixereu una tècnica de cultiu mil·lenària que ajuda a combatre la pobresa mundial: LA HIDROPONIA. Entreu a dalt en la pàgina TALLERS i descobriu en què consisteix, la seua història i tots els avantatges que ens ofereix aquest cultiu per a tindre un planeta més sostenible.


Històries




Cuento ODS 1: El balón de mil colores



Club de lectura de los ODS: Objetivo 1





Planeta ODS









Actua Ara
és la campanya de Nacions Unides destinada a l'acció individual enfront del canvi climàtic i a la sostenibilitat.
Cadascun de nosaltres pot contribuir a reduir el canvi climàtic i a cuidar del nostre planeta. Mitjançant el canvi dels nostres hàbits i la presa de decisions que comporten menys efectes perjudicials per al medi ambient, tenim la capacitat d'enfrontar-nos al canvi climàtic i construir un món més sostenible. El moment del canvi és ara.