"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes. "

"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes." Jacques-Henri B. De Saint-Pierre

12 d’abril 2021

SABORS DEL CAMP

Inaugurem nova secció al projecte Natura Integral! S'anomena Sabors del Camp, i en ella volem que aprengueu més sobre els aliments de l'hort, conegueu totes les vitamines i els nutrients que ens aporten, i descobriu com els podem incorporar a la nostra cuina d'una manera divertida i saludable. 


Si voleu participar en aquest nou espai gastronòmic, passar-ho bé i aprendre en família, podeu escriure les vostres receptes i ser xefs per un dia! U
na vegada fetes, i perquè les puguem incloure, doneu-li-les al vostre tutor o tutora, i ells ja s'encarregaran de fer-nos-les arribar. Així, tots junts, farem un receptari molt especial!



Però abans, recordem què és una recepta i com escriure-la correctament. Anem!

Les receptes són textos instructius, és a dir, són textos que serveixen per a explicar i donar instruccions per a fer alguna cosa.

Mireu aquest exemple de recepta de cuina i observeu les parts del text.


Per a la vostra recepta, heu de triar un menjar que us agrade, siga saludable, i que incloga fruita o verdura. Ací teniu la plantilla per a escriure-la (una vegada impresa, millor si l'amplieu a grandària Din-3, i si no podeu, demaneu-la en el col·le al vostre tutor o tutora). 


També podeu veure uns models ja fets que us poden servir d'exemple.


Parleu amb els adults que tingueu a casa per a poder triar un menjar que després (quan ja el tingueu escrit) siga possible posar-lo en pràctica i compartir-lo amb tota la família.

Important! Quan estem a la cuina cal mantindre la concentració en tot moment, per tal de no tallar-nos o tindre algun accident amb l'oli o l'aigua calenta. També cal prestar molta atenció a la higiene i rentar-nos les mans abans i cada vegada que siga necessari.

I a l'acabar, cal rentar tots els utensilis utilitzats i netejar bé la cuina perquè no queden restes de menjar.


Anima't! Posa't el davantal!


I per a fer boca, mireu algunes receptes típiques de la nostra terra valenciana.



 

- Llengua Valenciana - Som Escriptors - La recepta (març 2020) - Bloc de la mestra Andrea Agut Rausell
https://mestreacasa.gva.es/web/agut_and2/1
- Libro Viajero de las Recetas (maig 2016) - Rincón de una Maestra
http://rincondeunamaestra.blogspot.com/2016/05/libro-viajero-de-las-recetas.html