"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes. "

"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes." Jacques-Henri B. De Saint-Pierre

03 de maig 2021

DESCOBREIX L'HORTA VALENCIANA

València té un patrimoni mediambiental únic a Europa, un paisatge modelat per l'ésser humà durant segles que envolta la ciutat com un vertader cinturó verd: l'horta valenciana.


Amb la finalitat de donar a conéixer aquest tresor mediambiental que ens envolta, la startup valenciana Amazing Up va posar en marxa el 2017 la pàgina web www.jocdelhorta.es, on es poden visionar continguts relacionats amb diferents cultius autòctons, com la xufa, la col, la creïlla, la ceba, la carxofa o la tomaca, però també conéixer els valors mediambientals, socials i econòmics que representa per a València comptar amb una horta viva al seu voltant.

La iniciativa va comptar amb el suport de la Regidoria d´Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València, que va actuar com a entitat cofinançadora i va permetre arrancar un projecte social i educatiu que recull tots els valors ecològics i saludables relacionats amb aquest espai únic.


Aquesta pàgina web incorpora les últimes tecnologies immersives, com la fotografia en 360º, que permet visionar continguts de l'horta valenciana com si s'estiguera físicament en l'entorn sense haver de desplaçar-se, o mostrar diversos moments de les diferents fases dels cultius, independentment de l'època de l'any.




Tant l'aplicació com els diferents elements de suport de Joc de l’Horta van comptar amb la supervisió tècnica del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Llevant. Els continguts audiovisuals, per part seua, van ser realitzats pel departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló, en el parc científic de la qual està situada l'empresa Amazing Up.


AVÍS
: Des d'aqueixa mateixa pàgina es pot accedir a l'enllaç de descàrrega de l'app a la botiga Google Play, des d'on es pot instal·lar el Joc de l'Horta de manera gratuïta. Sols que actualment el joc no està actiu per manteniment.


Però en l'escola tenim un altre Joc de l'Horta per a divertir-nos i aprendre sobre agroecologia!
Es tracta d'un joc de cartes educatiu que consisteix a fer créixer les plantes del teu hort en quatre fases (compost, brot, planta i collita). El Joc de l'Horta és un joc dinàmic en el qual també pots jugar amb les cartes de defensa, les cartes d'atac i els comodins, l'agricultora i l'agricultor, que a més tenen superpoders.


L'horta valenciana és un entorn natural i agrari ple de riquesa i diversitat agrocultural. Nosaltres tenim la sort de formar part d'ella. La vols conèixer?


  • Per saber més: Si vols descobrir als guardians d'aquest món rural que ens envolta, pots veure ací el premiat documental Savis de l'horta. Gravat tant a l’horta nord com sud (des d’Alboraia, Foios i Almàssera fins a Pinedo, Castellar i El Saler), aquest curt recupera les històries i experiències d’homes i dones llauradores de l’horta de València. A través d’ells descobrim un món cultural, humà i geogràfic oblidat per la societat moderna. Històries que guarden un missatge universal, i molt actual, sobre l’experiència humana. És un documental per reflexionar sobre l’art de viure i d’estimar-se la vida.


- Valencia Plaza (4/10/2017): València reivindica su huerta con una nueva app y videojuego
https://valenciaplaza.com/valencia-reivindica-su-huerta-con-una-nueva-app-y-videojuego
http://www.jocdelhorta.es
- http://www.jocdelhorta.com