"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes. "

"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes." Jacques-Henri B. De Saint-Pierre

17 de gener 2022

17 OBJECTIUS PER A TRANSFORMAR EL NOSTRE MÓN


En 2015, l'ONU va aprovar l'Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible, una oportunitat perquè els països i les seues societats emprenguen un nou camí amb el qual millorar la vida de tots, sense deixar a ningú arrere.



L'Agenda compta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que aborden les causes fonamentals de la pobresa i la vulneració dels drets humans, i que proposen canvis positius per a totes les persones i el planeta des de tres dimensions: econòmica, social i mediambiental.

Ara que comença l'any us mostrem la informació sobre quins són aquests objectius i el treball que l'ONU i els seus socis estan duent a terme per a construir un món millor.

I durant els següents mesos del curs escolar, us anirem proposant activitats (
Actua Ara) amb les quals sumar esforços per a aconseguir aquests objectius.

Endavant!


Els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) són una anomenada a l'acció a tots els països per a erradicar la pobresa i protegir el planeta així com garantir la pau i la prosperitat. 

Històries per a aprendre sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible i com podem contribuir per a prendre mesures i fer-los realitat:


Segueix el viatge de Frieda a través de la seua casa a Windhoek, Namíbia, i aprén sobre la protecció de la vida en la terra, la importància de l'aigua, el medi ambient i més sobre tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible.


Còmic dissenyat col·laborativament per a difondre els Objectius de Desenvolupament Mundial. Aquesta narració il·lustrada part del missatge que tots els éssers humans som súper herois, però, encara sent-ho, cap pot salvar individualment a la Terra i a l'espècie del mal al medi ambient i als drets humans. L'única manera de defensar el món és la unió de tots els super herois per a tirar avant un pla, els Objectius de Desenvolupament Sostenible.


Pàgina web de les Nacions Unides amb informació detallada dels ODS: 

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) es van gestar en la Conferència de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible, celebrada a Rio de Janeiro en 2012. El propòsit era crear un conjunt d'objectius mundials relacionats amb els desafiaments ambientals, polítics i econòmics amb què s'enfronta el nostre món.

Els ODS substitueixen als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), amb els quals es va emprendre en 2000 una iniciativa mundial per a abordar la indignitat de la pobresa. Els ODM eren objectius mesurables acordats universalment per a fer front a la pobresa extrema i la fam, previndre les malalties mortals i ampliar l'ensenyament primari a tots els xiquets, entre altres prioritats del desenvolupament.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, també coneguts com a Objectius Mundials, es van adoptar per tots els Estats membres en 2015 com un anomenat universal per a posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudisquen de pau i prosperitat per a 2030.

Els 17 ODS estan integrats, ja que reconeixen que les intervencions en una àrea afectaran els resultats d'unes altres i que el desenvolupament ha d'equilibrar la sostenibilitat mig ambiental, econòmica i social.

Els ODS són especials puix que abasten les qüestions que ens afecten a tots. Reafirmen el nostre compromís internacional de posar fi a la pobresa de manera permanent a tot arreu. Són ambiciosos, perquè la seua meta és que ningú quede arrere. Cosa que és més important, ens conviden a tots a crear un planeta més sostenible, segur i pròsper per a la humanitat.