"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes. "

"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes." Jacques-Henri B. De Saint-Pierre

01 de febrer 2022

ACTUA ARA! ACTIVISTES DEL CLIMA


Coneixeu als SUPERHEROIS D'ACCIÓ CLIMÀTICA? El seu objectiu és aconseguir que vosaltres us convertiu en líders del canvi i que cregueu en l'impacte que podeu tindre en el planeta. Cadascuna de les missions d'aquests superherois té contingut descarregable que inclou activitats per a fer-les amb l'ajuda d'un adult. Coneixeu-los i apreneu amb ells a ajudar a limitar el calfament global i a cuidar el nostre medi ambient.


La campanya Superherois per l'Acció Climàtica de l'ONU està dirigida a xiquets menors de dotze anys com a agents de canvi. Huit extravagants superherois i superheroïnes involucren als xiquets, als pares i als mestres en missions divertides sobre temes com la reducció del plàstic d'un sol ús, l'estalvi d'energia i aigua, arreglant i reutilitzant roba, menjant més verdures i compartint dades científiques.

“Volem que els xiquets siguen conscients de la diferència que poden marcar amb les seues accions quotidianes”, va dir Nanette Braun, directora de campanyes del Departament de Comunicacions Globals de l'ONU. "Els comportaments per a tota la vida es formen a una edat primerenca i esperem que proporcionar el coneixement i les eines per a ajudar a construir un futur més sostenible tinga un impacte durador".

Vosaltres podeu descobrir als superherois i les seues missions a través d'un món ple de color creat en el lloc web de l'ONU. Els materials de la campanya inclouen fulles d'activitats descarregables, certificats de finalització i targetes animades per a xarxes socials.


Però abans de demostrar les vostres habilitats i coneixements per l'acció climàtica, tenim un divertit qüestionari perquè vegeu el molt que sabeu sobre la sostenibilitat. Accediu al qüestionari en aquest enllaç (està en anglés però teniu l'opció de traduir-ho en el vostre ordinador).


I una vegada hàgeu completat el qüestionari, ja ha arribat el moment! El canvi climàtic és una amenaça per al nostre planeta. La lliga de superherois han passat a l'acció i volen que VOSALTRES us uniu al seu equip!


Podeu primer endevinar qui és qui? 

LA PORTAVEU DE LA VERITAT - LA CAÇADORA DE LA POL·LUCIÓ
EL GUARDABOSC - EL RECICLADOR - EL DEFENSOR VEGETAL - 
EL CAPITÀ ENERGIA - LA MODISTA REPARADORA - LA PROTECTORA DE L'AIGUA


CONEIXEU A CADASCUN D'ELLS I ACCEPTEU LA VOSTRA MISSIÓ!

- premeu ací per a accedir a les missions -

I això no és tot...


També podeu participar en la iniciativa CAMPIONS DEL CLIMA i descobrir que podeu fer moltes més coses per a protegir el planeta. Es tracta d'una campanya de Cartoon Network per a educar a xiquets de 6 a 12 anys sobre el canvi climàtic, i que compta amb el suport de l'organització ambiental mundial WWF.


El nou espai Campions del Clima de Cartoon Network serveix com un centre de campanya amb desafiaments de sostenibilitat, concursos, jocs i vídeos creats per a inspirar i motivar als joves a fer canvis en la llar, l'escola i en les seues comunitats locals, amb un impacte positiu en el medi ambient.


I, igual que amb els Herois per l'Acció Climàtica, Campions del Clima també compta amb un qüestionari perquè, abans dels reptes, vegeu el molt que sabeu sobre el reciclatge. Accediu a les preguntes en aquest enllaç.



Coneixeu el súper reciclatge i useu roba i joguets vells per a fer una cosa nova! Esbrineu quins són els diferents tipus d'energia neta i per què són molt millors per al medi ambient que els combustibles fòssils! Descobriu la màgia dels arbres i totes les coses sorprenents que podem fer per a protegir la naturalesa! Apreneu com podem reduir els residus plàstics reciclant o reutilitzant! Cuidem millor del planeta! Uniu-vos als Campions del Clima i canvieu el món amb les vostres accions.




“Actua Ara” és la campanya de Nacions Unides destinada a l'acció individual enfront del canvi climàtic i a la sostenibilitat. Cadascun de nosaltres pot contribuir a reduir el canvi climàtic i a cuidar del nostre planeta. Mitjançant el canvi dels nostres hàbits i la presa de decisions que comporten menys efectes perjudicials per al medi ambient, tenim la capacitat d'enfrontar-nos al canvi climàtic i construir un món més sostenible. El moment del canvi és ara.