"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes. "

"La naturalesa és gran en les coses grans, però és grandíssima en les coses diminutes." Jacques-Henri B. De Saint-Pierre

01 de maig 2022

ACTUA ARA! EXPLORADORS DELS OBJECTIUS MUNDIALS


Ha arribat l'hora d'una nova aventura! Aquesta sèrie d'activitats divertides i flexibles estan dissenyades per a portar l'aprenentatge fora de la pantalla, introduir noves idees i desenvolupar habilitats socials i emocionals a través del joc. Amb aquestes activitats, dirigides a xiquets de 4 a 8 anys, els alumnes exploraran de manera senzilla grans conceptes, com la pau, la llar i la comunitat, a més de créixer per a canviar el món!


Exploradors dels Objectius Mundials ens convida a participar en experiències d'aprenentatge compartides basades en el joc.

Aquestes activitats estan dissenyades per a ser flexibles i adaptar-se a l'horari de cada grup. L'espai d'aprenentatge pot ser l'aula, el pati d'esbarjo, la comunitat local o els tres llocs alhora.

Mentre les duen a terme, els alumnes desenvoluparan cinc característiques essencials - empatia, curiositat, resolució de problemes, creativitat i comunicació - amb l'ajuda de cinc acolorits personatges.

Abans de res, el seu objectiu és inspirar una perspectiva esperançadora i positiva del nostre món i animar als xiquets a fer una contribució positiva a la comunitat.

Els xiquets seran capaços de:

- Desenvolupar 5 competències clau: empatia, curiositat, resolució de problemes, creativitat i comunicació efectiva.

- Explorar conceptes com la pau, la comunitat, la naturalesa i la llar.

- Conéixer els Objectius Mundials (ODS).


Exploradors dels Objectius Mundials inclou:

Inici: introducció per a docents (pàgines 1 a 4).

• Presentació dels Objectius Mundials als xiquets: debats en classe per a ajudar a explorar els Objectius Mundials (pàgines 5 a 6).

• Cinc personatges: simpàtics animals que ens acompanyaran en cada activitat (pàgines 7 a 20).

• Cinc activitats: es poden explorar en qualsevol ordre i modificar-les perquè s'adapten als alumnes (pàgines 21 a 30).

Un certificat: perquè els xiquets que completen les cinc activitats puguen exhibir-ho amb orgull (pàgina 31).

• Imprimibles dels personatges: fulles en blanc i negre dels cinc personatges perquè puguen acolorir-se (pàgines 32 a 41).

Un pòster dels Objectius Mundials: (pàgina 43).


Tots aquests recursos pertanyen a la iniciativa La Lliçó més Gran del Món, que, en col·laboració amb UNICEF, presenta els Objectius Mundials als xiquets i joves de tot el globus. Es proposen ajudar els xiquets a convertir-se en ciutadans del món creatius i empàtics i al fet que senten curiositat pel planeta en el qual viuen. Les seues activitats ofereixen regularment oportunitats perquè els xiquets mostren la seua creativitat i la utilitzen per a resoldre problemes del món real. Abans de res volen que els alumnes se senten orgullosos del que aconsegueixen, i que ho celebren! Pot ser que algun dia siguen aquests alumnes els qui construïsquen un món millor.



“Actua Ara” és la campanya de Nacions Unides destinada a l'acció individual enfront del canvi climàtic i a la sostenibilitat. Cadascun de nosaltres pot contribuir a reduir el canvi climàtic i a cuidar del nostre planeta. Mitjançant el canvi dels nostres hàbits i la presa de decisions que comporten menys efectes perjudicials per al medi ambient, tenim la capacitat d'enfrontar-nos al canvi climàtic i construir un món més sostenible. El moment del canvi és ara.